Recept van de maand

Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!

Dit is één van de beste en misschien wel de lekkerste manier om bonen binnen te krijgen. Serveer op geroosterd volkorenbrood met alles erop en eraan.

Zwarte bonenburger

Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Voedingswaarde per hamburger
Energie: 348 Kcal
Koolhydraten: 29 gram
Eiwitten: 14 gram
Vetten: 18 gram

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 65 gram walnoten gehakt
  • 1 stuk verse kurkumawortel van 0,5 cm, geraspt (of ¼ theelepel kurkumapoeder)
  • 75 gram gehakte rode ui
  • 30 gram gehakte paddenstoelen
  • 250 gram gekookte zwarte bonen
  • 2 eetlepels tahin of amandelboter
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 1 eetlepel edelgist
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 2 theelepels witte misopasta
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Pulseer de haver, walnoten en kurkuma in de keukenmachine totdat ze fijngemalen zijn.
  2. Voeg de ui, paddenstoelen, bonen, tahin en lijnzaad toe en pulseer tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer om alles goed te mengen.
  4. Stort het mengsel op een werkoppervlak en verdeel in vier gelijke porties. Vorm burgers van ongeveer 1,5 cm dik en leg de burgers op een bord. Zet ze minstens 30 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de burgers erop.
  7. Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze warm en lichtbruin zijn, keer ze een keer om.
  8. Warm serveren, zoals gewenst.

Eet smakelijk!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!