Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Ben je binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren? Maak dan deze gezonde en ovenheerlijke yoghurt notencake en laat je vrienden en familie ervan smullen.
Yoghurt notencake
Soort: tussendoortje
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten in de oven
Totale tijd: 1 uur en 15 minuten
Hoeveelheid: 14 plakken cake
Voedingswaarde per plak
Energie: 140 Kcal
Koolhydraten: 21 gram
Eiwitten: 4 gram
Vetten: 4 gram
Ingrediënten
- 250 volle yoghurt
- 2 appels
- 2 eieren
- 1 banaan
- 100 gram speltbloem
- 100 gram havermout (eventueel fijngemalen)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 100-125 gram noten ongezouten en ongebrand
- 70 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos of dadel)
- rasp van 1 sinaasappel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Schil de appels en snij deze in stukjes.
- Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
- Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
- Zet het blik in de oven voor ongeveer 60 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan)
- Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.