Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.
Vegetarische ei muffins
Soort: Tussendoortje of lunch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 muffins
Voedingswaarde per 6 muffins
Energie: 637 Kcal
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 46 gram
Vetten: 39 gram
Ingrediënten
- 5 eieren
- 5 gr bieslook
- 1 kleine paprika
- 2 lente uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr doperwten
- 50 gr zachte geitenkaas
- 15 ml melk
- peper en zout
Benodigdheden:
- muffinblik
- 6 siliconen muffin vormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar.
- Snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes en bak dit 5 minuten.
- Snijd de lente uien in ringen en de bieslook fijn.
- Meng de eieren in een kom met peper, zout, bieslook en melk. Mix dit goed met een garde.
- Neem de siliconen vormpjes en verdeel onderin de paprika, doperwten en lente ui. Verdeel hier overheen een beetje geitenkaas in elk vormpje en daarover het eimengsel.
- Bak de ei muffins af in 25 tot 30 minuten af. Het ei moet volledig gestold zijn.