Recept van de maand

Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!

Ik kan alleen maar zeggen: dit is een topper. We hebben echt super lekker gegeten. Lekker pittig!

Een tajine is een Arabische aardewerken stoofpot. De schaal heeft een kegelvormige deksel. Wanneer je de tajine op het vuur of in de oven zet slaat de condens dat zich opbouwt in de deksel terug op het eten. Zo kan het dus lekker stoven.

Heb je geen tajine? Gebruik dan een gewone braadpan die ook in de oven mag. Heb je die ook niet? Joh, maak het gewoon op het fornuis!

Tajine met kippendijen

Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Voedingswaarde per persoon
Energie: 758 Kcal
Koolhydraten: 87 gram
Eiwitten: 35 gram
Vetten: 25 gram

Ingrediënten

  • 160 gr couscous
  • half bouillonblokje naar keuze
  • 1 ingelegde citroen (of evt een verse)
  • 350 gr kippendijen, in grove stukken
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 el lekkere zwarte olijven
  • 6 gedroogde pruimen, doormidden
  • 1/2 rode peper, heel fijn gesneden
  • half blik tomatenblokjes
  • halve granaatappel (hoe je de pitjes eruit krijgt? Nou, zo!)
  • klein bosje peterselie, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Bak de kippendijen met peper en zout aan in een wok.
  3. Voeg de ui, peper en alle kruiden toe en bak mee totdat de uien glazig zijn.
  4. Nu mag de paprika en de knoflook erbij, bak een minuut of 4.
  5. Voeg nu de tomaat, pruimen en olijven toe. Laat meebakken totdat de tomaat zacht wordt.
  6. Giet de helft van het blik met tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet alles over in de tajine en zet een half uur in de oven.
  8. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de verpakking. Voeg echter een half bouillonblokje, een el olijfolie en een doormidden gesneden ingelegde citroen toe. Houd warm totdat de kip gaar is.
  9. Schep de kip op een bord samen met de couscous. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de peterselie.

Eet smakelijk!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!