Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Veel kruiden combineren goed met veel groenten en maken een heerlijk gerecht dat goed smaakt bij quinoa, rode of zwarte rijst.
Tajine is kenmerkend voor de Noord-Afrikaanse keuken en de naam verwijst zowel naar de aardewerk pot waarin het gerecht bereid wordt als naar het gerecht zelf.
Gevulde kalkoen met puree
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Voedingswaarde per persoon (zonder rijst of quinoa)
Energie: 150 Kcal
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 8 gram
Vetten: 2 gram
Ingrediënten
- 1 rode ui, gehakt
- 1 wortel, gehakt
- 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 ½ tl fijngehakte verse gember
- 2 el tomatenpuree uit blik
- ¼ tl kaneelpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 stuk verse kurkumawortel van 0,5 cm, geraspt (of ¼ tl kurkumapoeder)
- ¼ tl cayennepeper
- 500 ml groentebouillon
- 150 gram sperziebonen, gesneden in stukjes van 2,5 cm.
- 150 gram paddenstoelen in blokjes
- 250 gram gekookte kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el fijngehakte verse koriander of peterselie
- 2 tl gepureerde geschilde citroen
- 1 el rozijnen
Bereidingswijze
- Verhit 50 ml water in de tajine of een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg ui, wortel en paprika toe. Dek af en kook 5 minuten.
- Roer de knoflook, gember, tomatenpuree, het kaneelpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, de kurkuma en cayennepeper erdoor.
- Voeg de bouillon, sperziebonen, paddenstoelen en kikkererwten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Roer de koriander, citroen en rozijnen erdoor en kook 5 minuten.
- Proef en pas zo nodig de smaakmakers aan.
- Warm serveren bij rijst of quinoa.