Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Deze goed gevulde soep, zit vol met eiwitten en gezonde vetten. Door het toevoegen van de boerenkool krijg je meteen een portie groenten binnen en daarmee de nodige vitamine en mineralen!
Soep met kalkoenballetjes en boerenkool
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Voedingswaarde per porties
Energie: 400 Kcal
Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 27 gram
Ingrediënten
- 1 groot ei
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje extra voor ernaast.
- 30 gram selderie, fijngehakt
- 500 gram kalkoengehakt
- mespunt knoflookpoeder
- zout
- peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kalkoen of kippenbouillon (zoutarm)
- 275 gram gesneden boerenkool

Bereidingswijze
- Verhit de oven voor tot 180 graden.
- Beleg een ovenplaat met bakpapier.
- Meng in een grote schaal het ei, de Parmezaanse kaas en selderij. Voeg hier het kalkoengehakt, knoflookpoeder en wat zout en peper aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Maak er gehaktballetjes van (per gehaktballetje gebruik je 1 eetlepel van het kalkoenmengsel) en leg ze op de ovenplaat.
- Bak ze in de oven totdat ze hun roze kleur verloren hebben, ongeveer 10 minuten. Zet even apart
- Verhit ondertussen in een soeppan wat olijfolie en fruit de ui en knoflook, 3 tot 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng op hoog vuur aan de kook.
- Zet het vuur weer laag en schep in kleine beetjes de boerenkool erdoor.
- Voeg ook de kalkoenballetjes toe en verwarm de soep nog 10 minuten (het mag niet koken)
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met nog wat extra Parmezaan.