Recept van de maand
Een half blok tofu bevat net zoveel eiwitten als drie eieren. Geloof het of niet, maar geroerbakt is de smaak en textuur ook nog eens hetzelfde.
Roerei van tofu met kurkuma
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon
Voedingswaarde per persoon
Energie: 431 Kcal
Koolhydraten: 17 gram
Eiwitten: 21 gram
Vetten: 33 gram
Ingrediënten
- 1 portobellochampignon
- 4 cherrytomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ blok stevige tofu (400 gram)
- ¼ theelepel kurkuma
- snufje knoflookpoeder
- ½ avocado
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. kwast de champignon en tomaten in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg op een vel bakpapier en rooster in ongeveer 10 minuten zacht.
- In de tussentijd doe je de tofu, kurkuma, het knoflookpoeder en een snufje zout in een middelgrote kom. Prak met een vork.
- Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie. Voeg het tofumengsel toe en bak tot het de textuur van een roerei krijgt – in zo’n 3 minuten.
- Schep de tofu op een bord en serveer met de champignon, tomaten en avocado.