Recept van de maand

Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel

Soort: Diner
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Voedingswaarde per persoon
Energie: 725 Kcal
Koolhydraten: 50 gram
Eiwitten: 14 gram
Vetten: 49 gram

Ingrediënten

  • 250 g witte quinoa
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 295 g gegrilde rode paprika’s in pot
  • 100 g verse granaatappelpitjes
  • 4 eetrijpe avocado’s
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  3. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken. Doe de paprika met ⅔ van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  4. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 minuten op de snijkant.
  5. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi ook de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de rest van de tuinkers en de rest van de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!