Recept van de maand

Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!

Dat veganistisch eten heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!

De zelf gemaakte pesto geeft ongelofelijk veel smaak aan je eten en de geroosterde groenten geven je lichaam de vitamine en mineralen om gezond te blijven!

 

Pasta met rucolapesto & geroosterde groente

Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Voedingswaarde per persoon
Energie: 500 Kcal
Koolhydraten: 61 gram
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 18 gram

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gram verse rucola
  • 5 gram basilicumbladeren
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels misopasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 4 sjalotten, gehalveerd of in vieren gesneden
  • 1 grote rode of gele paprika, in grote blokken gesneden
  • 2 courgettes, in plakjes van 1,5 cm
  • 250 gram champignons
  • 250 gram cherry tomaten
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • 225 gram volkoren pasta
  • notige parmezaan

 

Notige parmezaan:

  • 70 gram amandelen
  • 70 gram paranoten
  • 30 gram edelgist
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel gedroogde peterselie
  • ¼ theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel gedroogde thijm
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel mosterpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1/8 theelepel gemalen kurkuma

Bereidingswijze

Notige parmazaan:

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot de noten fijn gemalen zijn. Giet het mengsel in een bakje en bewaar in de koelkast.

Pesto

  1. Hak de knoflook in de keukenmachine.
  2. Voeg de rucola en basilicum toe en mix tot het fijngehakt is.
  3. Voeg tahin, miso en azijn toe en mix tot een gladde en romige massa.
  4. Schep het mengsel in een kleine kom en zet opzij.

Groenten:

  1. Verwarm de oven voor op 225o
  2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en zet opzij
  3. Doe sjalotten, paprika, courgettes, champignons en tomaten in een grote kom en bestrooi met uienpoeder, knoflookpoeder en zwarte peper en hussel om alles te bedekken.
  4. Verspreid de gekruide groenten over de voorbereide bakplaat in een enkele laag.
  5. Rooster de groeten 20-25 minuten, tot ze gaar zijn, draai ze ongeveer halverwege om.

Pasta:

  1. Terwijl de groenten roosteren, kook de pasta in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de pasta af
  3. Schep de pasta in een grote, ondiepe kom. Roer de rucolapesto door de pasta.
  4. Hussel het mengsel voorzichtig om alle ingrediënten te bedekken met de pesto.
  5. Schep de geroosterde groenten erop en bestrooi met een klein beetje notige parmezaan naar smaak.

Eet smakelijk!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!