Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Dit heerlijke recept van de maand zit bomvol eiwitten en mineralen en valt ook nog eens binnen 20 minuten te bereiden. Met dit heerlijke Japanse gerecht bereik je ruim de aanbevolen hoeveelheid groenten en maken de garnalen het tot een feestelijk diner!
Noedels met groenten en garnalen
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 472 Kcal
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 35 gram
Vetten: 21 gram
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 grote wortel, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
- 1 knoflook, in kleine stukjes gesneden
- 100 gram sperziebonen
- 2 lente uitjes, in kleine stukjes gesneden
- ¼ spitskoo,l in kleine stukjes gesneden
- 250 gram wok garnalen
- 120 gram noedels
- ketjap manis
- Japanse soja saus
- zout en peper
Bereidingswijze
- Marineer de garnalen in een kom met wat peper, zout en soja saus.
- Snij alle groenten in kleine stukjes, doe ze in aparte bakken, omdat ze op verschillende momenten moeten worden toegevoegd.
- Zet een grote pan met water op.
- Zodra het water kookt, kook dan hierin de sperziebonen voor ongeveer 2 minuten. Schep de bonen eruit, zodat het water blijft koken voor de noedels.
- Pak ondertussen een wokpan en zorg dat deze warm wordt.
- Voeg de olie toe en fruit als eerste de knoflook totdat deze lichtbruin is.
- Voeg vervolgens de rode ui toe en bak deze.
- Voeg daarna de voorgekookte sperziebonen toe evenals de paprika en wortel.
- Breng het geheel op smaak met een scheutje ketjap manis, wat sojasaus, zout en peper.
- Wok dit ongeveer een minuut of 4 mee en voeg de garnalen toe.
- Meteen daarna voeg je ook de spitskool en de lente-ui en dit wok je nog ongeveer 2 tot 3 minuten totdat de garnalen mooi roze zijn.
- Ondertussen kook je de noedels in 2 minuten gaar.
- Als de noedels klaar zijn, giet ze af en bestrooi met olijfolie.
- Zet het vuur uit en voeg nu ook de noedels toe.
- Even door elkaar mengen en lekker genieten.