Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Dit recept heeft een hoog eiwitgehalte en zit boordevol vitaminen. Marineer de kip en snijd te groenten. Leg alles op een bakplaat en schuif in de oven. 45 minuten later kan je van dit heerlijke gerecht genieten.
Kippenpoten met groenten uit de oven
Soort: | Diner |
Voorbereidingstijd: |
15 minuten (+ minimaal 1 uur van tevoren marineren) |
Kooktijd: | 45 minuten |
Hoeveelheid: | 4 persoon |
Voedingswaarde per persoon
Kcal: | 698 |
Eiwit: | 48 gram |
Koolhydraten: |
26 gram |
Vet: | 43 gram |
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 200 gram wortelen in stukken
- 8 aardappelen in stukken
- ½ pompoen in stukken
- 3 pastinaken in de lengte in kwarten
- 2 citroenen gehalveerd
- 1 bol knoflook, overdwars gehalveerd
- olijfolie
- zouten peper
voor de marinade:
- 2 theelepels cayennepeper
- 1 teentje knoflook in kleine stukjes
- ½ citroen, sap
- zouten peper
Bereidingswijze
- Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de kip in met de marinade. Laat de kippenpoten liefst 1 nacht marineren, minimaal 1 uur.
- Verwarmde oven tot 200 °C.
- Doe alle groenten in een schaal en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Hussel goed door elkaar
- Legde gemarineerde kip op de bakplaat en leg de groenten ernaast.
- De knoflook en citroenen mogen bovenop.
- Schuif in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.
- Controleer of de kip goed gaar is.
- Serveerde kip met de groenten. Knijp er wat van de gebakken citroen en besmeer met de zachte knoflook