Recept van de maand
Deze curry brengt peulvruchten en kruisbloemige groenten samen. Het zijn allebei superplanten, die samen de perfecte combinatie vormen. Serveer dit heerlijke gerecht met gekookte bruine rijst.
Kikkererwten & bloemkoolcurry
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Voedingswaarde per persoon (+70 gram rijst, ongekookt gewogen)
Energie: 421 Kcal
Koolhydraten: 76 gram
Eiwitten: 18 gram
Vetten: 6 gram
Ingrediënten
- 250 milliliter groentebouillon
- 1 rode ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt (optioneel)
- 1½ kerriepoeder
- 1 bloemkool, gewassen en in kleine roosjes gesneden
- 225 gram sperziebonen, gewassen en gesneden in stukken van 2,5 cm.
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 2 geroosterde rode paprika’s, gehakt
- 250 milliliter amandelmelk
- 3 eetlepels edelgist
- ½ theelepel paprikapoeder
- 250 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- gekookte bruine rijst, om mee te serveren
Bereidingswijze
- Verhit de bouillon in een grote pan op middelhoog vuur tot het kookt.
- Voeg de ui en knoflook toe, dek af en kook ongeveer 3 minuten, tot ze zacht zijn.
- Roer de rode peper erdoor (indien gebruikt) en kerriepoeder.
- Voeg dan de bloemkool, sperziebonen, tomaten en geroosterde paprika toe.
- Dek af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Als de groenten zacht zijn, gebruik dan een staafmixer om een deel van de groeten te pureren. Je kunt ook maximaal 500 gram uit de pan halen en in de blender of keukenmachine pureren en het mengsel vervolgens weer terug in de pan doen.
- Roer de amandelmelk, edelgist, paprikapoeder en de kikkererwten erdoor en kook 5 tot 10 minuten om het goed door te warmen, zodat de smaken kunnen inwerken.
- Serveer met gekookte bruine rijst.