Recept van de maand
Je hebt soms van die momenten dat je even snel iets op tafel wilt zetten. Het is vaak lastig om dan voor iets gezonds te gaan, omdat bij simpel en snel koken vaak niet iets verantwoords op tafel wordt gezet. Deze healthy ovenschotel met zoete aardappel is dat wel. Mik alles bij elkaar in een ovenschaal en binnen 25 minuten staat er een heerlijk en gezond gerecht op tafel. Probeer het zelf!
Healthy ovenschotel met zoete aardappel
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 3 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 495 Kcal
Koolhydraten: 36 gram
Eiwitten: 27 gram
Vetten: 24 gram
Ingrediënten
- 200 gr kipfilet in blokjes
- 1 el cajunkruiden
- 200 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1/2 courgette in plakjes
- 150 gr mais uit blik, uitgelekt
- 200 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 bosui in ringen
- 1 avocado in blokjes
- 2 handvol gemengde sla
- 125 gr zure room
- peterselie vers of gedroogde

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olie.
- Kruid de kipblokjes met wat Cajunkruiden en doe deze samen met de zoete aardappel, paprika, courgette, mais en zwarte bonen in de ovenschaal. Voeg de olijfolie en specerijen toe en schep het geheel even goed om.
- Bak de groenten en de kip in 25 minuten in het midden van de oven gaar.
- Verdeel de bosui, avocado en sla over de warme ingrediënten. Schep de zure room over het gerecht, bestrooi het geheel met peterselie en serveer direct.