Recept van de maand
Zin in een pannenkoek, maar vind je de originele soms wat zwaar op de maag vallen? Deze pannenkoekjes met Griekse yoghurt zijn net zo gemakkelijk te maken en lekker luchtig. Door de toevoeging van blauwe bessen krijg je meteen je portie fruit binnen. Ga jij ze proberen?
Griekse yoghurt pannenkoekjes
Soort: ontbijt / lunch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Voedingswaarde per porties
Energie: 260 Kcal
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 18 gram
Vetten: 9 gram
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 200 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel kaneel
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maak deze fijn. Je kunt er ook voor kiezen om volkoren meel te gebruiken.
- Voeg de havermoutmeel bij de Griekse yoghurt in een kom. Doe ook het ei, bakpoeder en kaneel in de kom en roer goed door elkaar.
- Voeg nu de helft van de blauwe bessen toe en roer deze voorzichtig door het mengsel.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden. Doe vervolgens wat olijfolie in een koekenpan.
- Bak het beslag in de pan. Zet hierbij het vuur laag en bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 4 minuten.
- Je kunt er 3-4 kleine pannenkoekjes uithalen.
- Garneer met de resterende blauwe bessen.