Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Marineer het vlees en voeg alle ingrediënten toe. Schuif het gerecht in de oven. Na 2 uur kun je genieten van dit heerlijke gerecht. Brokkel er dan nog wat feta overheen en maak het gerecht af met rijst en een salade met olijven.
Gevulde kalkoen met puree
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 2 uur in de oven
Hoeveelheid: 4 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 761 Kcal
Koolhydraten: 47 gram
Eiwitten: 60 gram
Vetten: 35 gram
Ingrediënten
- 600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
- 4 tomaten, in partjes
- 2 gele paprika’s, in grove stukken
- 200 g Griekse feta
- 300 gram zilvervliesrijst
- krop ijsbergsla
- 20 olijven
Bereidingswijze
- Doe het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder en de ovenschaal en meng dit door elkaar. Laat de smaken 15 minuten intrekken.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, zout en peper toe aan het vlees. Roer daarna de bouillon erdoor.
- Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Zet de oven op 175 °C.
- Laat het vlees in minstens 2 uur zachtjes gaar stoven, waarbij je het vlees af en toe omschept en na 1 uur voeg je de tomaten en paprika toe en meng dit door elkaar.
- Kook ondertussen de rijst volgens verpakking.
- Maak een salade van ijsbergsla met de olijven.
- Na 2 uur de ovenschaal uit de oven halen en voeg je als laatste de feta toe door deze erboven te verkruimelen.
- Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.