Recept van de maand

Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!

Een heerlijke gezonde curry maken doen we graag. De geurige kruiden, gezonde groente en romige saus. Deze curry maken we met avocado, courgette, aubergine en garnaaltjes. Van de avocado zie je in dit recept niets terug maar hij speelt een belangrijke rol. We gebruiken de avocado om de curry saus te binden. Daarnaast voegt de avocado een hele berg vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en vezels toe.

Gezonde curry

Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Voedingswaarde per persoon
Energie: 394 Kcal
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 19 gram
Vetten: 25 gram

Ingrediënten

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 Avocado
  • 1 Ui
  • 100 gr garnaaltjes – gekookt en gepeld
  • 2 el Tikka Masala – van Patak’s
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 el Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze op matig vuur 5 minuten in de kokosolie
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui
  3. Voeg de currypasta en de ui toe en bak dit 2 minuten
  4. Voeg de kokosmelk en de courgette toe, laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  5. Snijd ondertussen de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
  6. Doe de avocado in een schaaltje en prak deze met een vork tot een papje
  7. Voeg de avocado toe en roer door de curry totdat deze is opgelost
  8. Roer de garnalen er door en zodra deze roze zijn haal je de pan van het vuur en serveer direct.
  9. Serveer eventueel met rijst

Eet smakelijk!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!