Recept van de maand
Brownies! Wie houdt er niet van?! Dat dacht een klant van mij ook en kwam met deze gezonde brownies! Deze gezonde brownies zijn op basis van gezondere ingrediënten dan normale brownies. Daarom kun je best af en toe van een extra stukje nemen, wees je er wel van bewust dat ondanks de gezonde ingrediënten het nog altijd veel energie bevat.
Deze brownies zijn gluten- en lactosevrij.
Gezonde Brownies
Soort: tussendoortje
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 16 stukjes
Voedingswaarde per stukje
Energie: 240 Kcal
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 18 gram
Ingrediënten
- 250 gr dadels
- 250 ml appelmoes
- 75 gr cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr hazelnoten
- 150 gr extra pure chocolade
Bereidingswijze
- Week de ontpitte dadels in kokendheet water tot ze zacht zijn. Giet af en maal ze samen met de appelmoes fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakblik van 20×20 centimeter in en bekleed hem met bakpapier.
- Giet het dadelmengsel in een kom en mix het cacaopoeder en het vanille-extract er doorheen. Mix ook de eieren erdoor en, wanneer deze goed zijn opgenomen, het amandelmeel en bakpoeder.
- Hak de hazelnoten grof en zet 50 gram apart. Meng 100 gram door het beslag en giet dit in de bakvorm. Bak de brownies in 45 minuten gaar. Dek de brownies na 25 minuten bakken af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
- Laat de brownies volledig afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de brownie, strijk glad en strooi de overgebleven hazelnoten erover. Laat de chocolade stevige worden voordat je de brownies aansnijdt.