Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Chili met gehakt of kip en ook chili con carne kennen we bijna allemaal wel. Nu een variant met kalkoen. Een pittig recept met een frisse twist. Dat wordt weer genieten. Want dat ga je doen met deze chili, beloofd!
Chili con kalkoen
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 407 Kcal
Koolhydraten: 52 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 11 gram
Ingrediënten
- 450 gram kalkoengehakt
- 2 rode uien, in halve ringen
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 Spaanse pepers, in ringetjes
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1 blik mais uitgelekt
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad
- ¼ kopje water
- 240 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
- Zet een pan water op om de zilvervliesrijst te koken. Zodra het water kookt, doe de zilvervliesrijst in de pan en kook volgens de verpakking.
- Bak ondertussen in een grote braadpan de kalkoen op middelhoog vuur bruin.
- Bak vervolgens op middelhoog vuur de ui, knoflook, pepers, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout circa 2 minuten.
- Roer de tomaten, bonen, mais, lijnzaad en water erdoor en laat 10 minuten op zacht vuur koken.
- Serveer de Chili con kalkoen met de rijst.