Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Oorspronkelijk was biryani een ingewikkeld gerecht bedacht voor de Mongoolse keizers. Deze eenvoudige versie zit vol aromatische specerijen en is heel geschikt voor feestjes.
Gevulde kalkoen met puree
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 65 minuten
Hoeveelheid: 6 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 395 Kcal
Koolhydraten: 45 gram
Eiwitten: 13 gram
Vetten: 17 gram
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
- 2 theelepels zwart mosterdzaad
- 1 rode chilipeper, in dunnen ringen
- 3 eetlepels Madras – currypasta
- bloemkool, wortel, sperziebonen en aardappel, 175 gram van elk, in stukjes
- 175 gram kleine champignons
- 1 liter groentebouillon
- 175 gram diepvriesdopererwten
- sap van 2 citroenen
- flinke pluk saffraandraadjes
- 350 gram basmatirijst, gewassen
- zout en peper
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 150 gram ongezouten geroosterde cashewnoten of amandelen
- 35 gram rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 180 o
- Verhit de olie in een ovenbestendige braadban en fruit hierin de ui in 5-7 minuten zacht.
- Voeg knoflook, gember, mosterdzaad en chilipeper toe. Roerbak tot het mosterdzaad begint te springen.
- Roer de currypasta erdoor, voeg de gemengde groenten en champignons toe en roer alles goed door elkaar.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 10 minuten sudderen, tot de groenten bijna gaar zijn.
- Meng erwten, citroensap, saffraan en rijst erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Dek het gerecht af met bakpapier en dan met een goed sluitend deksel en bak het 30 minuten, tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen.
- Bestrooi het gerecht met koriander, noten en rozijnen.