Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Probeer eens heerlijke kalkoen gevuld met zongedroogde tomaat en asperges, omringd met plakken prosciutto en een wortelpuree. Dit recept van de maand bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. En is ook nog eens makkelijk te bereiden, gezond en erg lekker!
Gevulde kalkoen met puree
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 354 Kcal
Koolhydraten: 22 gram
Eiwitten: 44 gram
Vetten: 17 gram
Ingrediënten
- 4 zongedroogde tomaten
- 4 plakken Prosciutto (of andere gedroogde ham)
- 2 kalkoenfilets á 150 gram
- 100 gram groene aspergetips
- 700 gram wortels
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 theelepel fijn zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Week de tomaten in een paar eetlepels heet water.
- Scheur 2 grote vellen aluminiumfolie af en leg deze op het aanrecht.
- Leg op ieder vel aluminiumfolie 2 plakken Prosciutto naast elkaar. Laat ze iets overlappen.
- Snijd de kalkoenfilets in de lengte in en vouw deze als een vlinder open. Duw met de vlakke kant van een groot mes goed op de filets om ze wat platter te maken. 6. Leg de filets opengevouwen op de Prosciutto.
- Knijp het water uit de zongedroogde tomaten.
- Leg 2 tomaten en ongeveer 6 tot 8 aspergetips op één kant van ieder van de opengevouwen filets.
- Klap nu de lege kant van de opengevouwen filets over de vulling.
- Rol de filets nu op zodat de Prosciutto er mooi omheen valt en vouw het aluminiumfolie dicht.
- Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak ze in 25 minuten gaar.
- Begin nu met de wortelpuree; was de wortels goed en boen eventueel achtergebleven vuil af met een groenteborsteltje. Snijd de wortel in kleine stukjes en kook ze in 10 minuten gaar.
- Giet de wortels af (vang wat van het kookvocht op).
- Rits van 1 takje rozemarijn de naaldjes en voeg deze bij de wortels samen met de 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kookvocht, zout en peper naar smaak. Pureer met een staafmixer tot een puree.
- Kook de overgebleven asperges in 4 minuten gaar.
- Zoek een vormpje voor de wortelpuree (een glas of bijvoorbeeld een klein schaaltje) en vet dit in met een beetje olijfolie. Vul de vormpjes met wortelpuree en stort dit op het bord.
- Haal de kalkoenfilets uit de folie, snijd ze in plakken en leg ze samen met de gekookte asperges op het bord.