Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Dit is een heerlijk recept op basis van pasta, en een heleboel kikkererwten. De saus is op basis van een bouillon en een heleboel smaakmakers. Nou ja, ik denk dat je dit gerecht gewoon zelf zou moeten maken.
Gigli met kikkererwten en za’atar
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 60 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Voedingswaarde per portie
Energie: 542 Kcal
Koolhydraten: 66 gram
Eiwitten: 23 gram
Vetten: 17 gram
Ingrediënten
- 45 ml olijfolie + extra
- 1/2 rode ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 tl komijnpoeder
- 10 gram tijm fijngehakt
- 1/2 citroenrasp
- 2 el citroensap
- 2 blikken kikkererwten van 400 gram
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 400 ml kippenbouillon
- 200 gram giglipasta
- 100 gram verse spinazie
- 15 gram peterselie grof gesneden
- 1,5 tl za’atar
- zout
- zwarte peper
Bereidingswijze
- Giet de olijfolie in een stoof- of hoge koekenpan en zet het vuur hoog. Voeg de ui, knoflook, komijn, tijm, citroenrasp, 1/2 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper toe. Bak alles 3-4 minuten onder regelmatig roeren tot het gaar en goudbruin is.
- Draai het vuur halfhoog, doe de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten en de suiker in de pan en bak alles onder af en toe roeren 8 minuten tot de kikkererwten bruin en krokant beginnen te worden.
- Giet de kippenbouillon en het citroensap in de pan en laat de saus nog 6 minuten zachtjes pruttelen tot hij licht is ingekookt.
- Breng ondertussen een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Roer de spinazie en de peterselie door de kikkererwten, de spinazie zal door de warmte een beetje slinken. Voeg de pasta toe aan de kikkererwten en roer het geheel door elkaar.
- Serveer met wat olijfolie er overheen gegoten en een beetje za’atar.