TRX Lunge

Een fantastische oefening die de focus legt op de kracht van één been. Daarnaast corrigeert hij onevenwichtigheden tussen de linker en rechter kant van het lichaam door de rompstabiliteit, eenbenige stabiliteit, balans en mobiliteit te verbeteren.

Fantastische been oefening!

Dit is één van mijn favoriete been oefeningen. Dit komt omdat je naast kracht ook andere belangrijke componenten traint om echt fit te worden.

Je traint naast je bovenbenen ook meteen de bil, hamstring, kuiten en rompspieren.

 

Aandachtspunten

  • Hang de TRX banden op kniehoogte zodat de hendels tot halverwege je kuiten komen.
  • Voeg de twee voetsteunen samen en plaats de bal van de rechtervoet in de voetsteun terwijl je recht voor het anker staat.
  • Houd de voet in lijn met het anker, zet met je andere voet een grote stap naar voren.
  • Zak langzaam in een uitvalspas terwijl je de voet in de steun naar achteren beweegt en buig tot je een hoek van 90 graden bereikt in de knie van het staande been.
  • Hierbij hou je zoveel mogelijk druk op je voorste bovenbeen.
  • Je romp is constant rechtop, zodat je romp stabiliteit kan bieden.
  • Als je beneden bent dan strek je het voorste been om terug te keren naar het beginpunt. Dat is 1 herhaling. Doe het aantal herhalingen dat je moet doen en herhaal dit daarna met het andere been.

Tip: Begin altijd met je zwakste been. Het aantal herhalingen wat je met dit been aan kunt houdt je ook aan voor je sterkere been. Hierdoor zal het verschil tussen je voorkeurs kant en de andere kant van je lichaam verminderen.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!