Tank push

Laat je niet misleiden door zijn eenvoud: De tank is één van de meest sterke en indrukwekkende tools die je kunt vinden op trainingsgebied. De tank, ook wel de Push and Pull sled genaamd, kun je gebruiken om je conditie te verbeteren, vet te verliezen of spieren op te bouwen. Verder kun je er andere sport-specifieke trainingen op beoefenen. De tank werkt in op elke spier in je lichaam en tegelijkertijd test hij je geest.

Ideaal om lekker buiten mee aan de slag te gaan!

Weerstand

Je kunt de tank in verschillende levels van weerstanden zetten. Het unieke van de tank is dat de weerstand zich aanpast aan jouw werkniveau. Duw je harder dan krijg je meer weerstand, hierdoor traint iedereen op zijn of haar eigen niveau!

Geen excentrisch gewicht

Als je gewichten heft is het laten dalen van het gewicht een excentrische beweging Excentrische bewegingen veroorzaken de meeste spierbeschadigingen en spierpijn en daardoor vereisen ze meer hersteltijd tussen trainingen. Wat de tank een ongeëvenaarde trainingswijze maakt, is dat je alleen concentrische bewegingen maakt. Je krijgt er dus geen of in ieder geval een stuk minder spierpijn van. Dat zorgt er voor dat je meer en regelmatiger gebruik kunt maken van de tank zonder dat je je zorgen hoeft te maken of hij je herstel of andere manieren van trainen zal belemmeren.

 

Push beweging

Door de tank vooruit de duwen train je met name je benen. Je benen duwen de tank immers vooruit. Verder moet de “core” hard werken omdat deze stabiel moet blijven tijdens het duwen.

 

Aandachtspunten

  • Pak de handvaten van de tank vast en hou je armen gestrekt.
  • Span je “core” hard aan, zodat deze stabiel is.
  • Zet één been voor en duw de tank vanuit je benen vooruit.
  • Blijf nu doorlopen totdat je het eindpunt hebt bereikt.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!