Landmine shoulder press

De one-arm landmine press is bijzonder nuttig om sporters opwaarts te leren duwen met een goed geplaatste elleboog en een gestabiliseerde romp. Als je een gewicht boven je hoofd duwt waarbij je rug of schouders niet genoeg worden gestabiliseerd, kan dit erg pijnlijk zijn. Gebruik de landmine en je kan de rug en schouders meteen beter stabiliseren en is hierdoor meteen een succes.

Veilige manier van schouders trainen

Het ontbreekt de meeste mensen namelijk aan de vereiste thoracale extensie (bovenrug strekking) en scapulaire opwaartse rotatie (schouderblad beweging) om hun armen opwaarts te strekken zonder enige vorm van compensatie (bv. overmatige lumbale extensie, forward head posture enzovoort). De landmine press is een meer schoudervriendelijke optie voor overhead pressing en nog steeds een schitterende manier om de schouders te trainen.

De landmine

De landmine opstelling is één van de meest effectieve krachttrainingstools, maar helaas is het enorm ondergewaardeerd en sterk onderbenut. Door simpelweg het ene uiteinde van een halterstang te stabiliseren in een hoek van een kamer of in een speciale landmine installatie of basis te plaatsen, kun je jouw programmering aanvullen met eindeloze trainingsvariaties om de krachtcurve te veranderen, stabiliteit uit te dagen en meer belasting toe te voegen op een pijnvrije manier.

 

 

 

Aandachtspunten

  • Plaats uw twee voeten ongeveer op schouderlengte uit elkaar
  • Pak de halter vast waarbij de handpalm richting je romp wijst.
  • Je elleboog is in je zij en wordt actief ondersteund door de core aan te spannen.
  • Dan duw je het gewicht omhoog in één lijn met je schouder.
  • De elleboog strek je aan het eind van de beweging
  • Breng nu het gewicht rustig terug naar de begin positie.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!