Dumbbell Thruster

De dumbbell thruster is ​één van de beste fitness oefeningen waarbij veel verschillende spiergroepen worden getraind. Het is een samengestelde oefening van de front squat en de push-press.

 

Benen en bovenlichaam in één oefening trainen

De thruster zorgt ervoor dat veel belangrijke spieren in je benen aan het werk zijn tijdens het squat gedeelte van de beweging. De kracht die je uit je benen genereert wanneer je omhoog komt, wordt via je buikspieren en onderrug overgebracht naar je bovenlichaam voordat je uiteindelijk je schouders, bovenrug en triceps bereikt om de dumbbells boven je hoofd te duwen.

De thruster zorgt er daarnaast voor dat je je hartslag verhoogt. Dat zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbeteren. Pak je zwaardere dumbbells dan ligt de focus meer op spierkracht ontwikkelen.

 

Aandachtspunten

  1. Je start vanuit staande positie met twee dumbbells op je schouders.
  2. Hou je ellebogen goed omhoog. Heb je je ellebogen te laag, zal het gewicht van de dumbbells meer aan je trekken waardoor omhoog komen moeilijker wordt.
  3. Zak dan in een squat positie met de dumbbells nog steeds op de schouders gedrukt. Kom je omhoog vanuit de squat, duw jezelf dan omhoog vanuit je hielen.
  4. Duw je knieën naar buiten, om je heupen goed te activeren. Duw krachtig met de benen om snelheid te krijgen, zodat je in de zelfde beweging de dumbbells uit stoot boven je hoofd. De armen doen dan niet al het werk. Je kunt immers meer met je benen tillen dan met je armen.
  5. Probeer een vloeiend ritme aan te nemen en vergeet niet te ademhalen!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!