Boksen

Kom in record tijd in shape

Wat je doel ook is om een ​​boks training te volgen, het maakt helemaal niet uit! Boksen is een beroemde sport die is verrijkt met een grote geschiedenis. Je zult bijvoorbeeld veel Hollywood-films vinden die met een boks-achtergrond werden geproduceerd. Boksen kun je gebruiken voor heel veel doeleinden. Of het kan zijn voor zelfverdediging, voor gewichtsverlies of om te strijden tegen andere boksers. Het is een sport die je helpt om in een recordtijd een perfecte vorm te krijgen.

 

Boksen voor je gezondheid

Boksen brengt veel voordelen voor de gezondheid. Het kan je uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en mentale focus verbeteren. Daarnaast helpt het erg goed voor het wegnemen van grote stress en kun je het gebruiken als zelfverdediging.

 

Aandachtspunten basis bokspositie

De fundamentele training van een bokser begint met het leren van de basishouding. Er is voor elke bokser een ander type houding dat door zowel de beginner als de professional wordt gebruikt op basis van hun comfortzone. Maar als een absolute beginner kun je een goede houding aannemen door de beschreven techniek te volgen.

  1. Plaats uw twee voeten ongeveer op schouderlengte uit elkaar
  2. Verdeel uw hele lichaamsgewicht tussen de voeten, handen en knieën
  3. Ellebogen naar beneden en handen omhoog
  4. Plaats uw hoofd achter uw handhandschoenen, maar uw ogen moeten over de handschoenen heen kijken
  5. Haal diep adem en probeer te ontspannen

 

Leer de basisstoten kennen

Hoewel het uitdelen van stoten er als iets simpels uitziet kan de schijn bedriegen, maar in het boksen zijn er verschillende soorten stoot technieken. Over het algemeen heeft boksen 4 soorten stoten en zo zijn er de jab, cross, hook en uppercut.

 

Jab

De “Jab” wordt beschouwd als een simpele en elementaire stoot. Voor het oefenen met jab moet je je voorste hand gebruiken die niet dominant is en een eenvoudige en rechte stoot maken. Probeer je hand zo veel mogelijk recht te trekken voor jab punch. Voor thuis oefenen, kunt u een zware bokszak of een speedbag gebruiken.

 

Cross

Cross is ook een rechte stoot als een jab, maar voor de crosspunch moet je je dominante hand gebruiken. Houd je voorste voet naar voren, draai je heup iets en gebruik je dominante hand en maak een kruis-stoot.

 

Hook

De hook (stoot) is zeer effectief om jezelf te verdedigen in een bokswedstrijd. Voor het maken van hoeken moet je je arm in een bocht van 90 graden houden en je voeten in een parallelle positie. Zowel je boven- als onderlichaam gebruiken om een ​​stoot te maken om een klap op de kaak, het gezicht of het lichaam van de verdediger te slaan. Eigenlijk, gebruiken de professionals deze stoten aan het einde van het spel als een finishing touch.

 

Uppercut

Voor uppercut-stoten moet je je beide handen gebruiken. Maak eerst een houding en laat je arm buigen en gooi een stomp van de onder naar de boven. In deze stoten komt de kracht voornamelijk vanuit je benen. Uppercut is een uitstekende techniek die wordt gebruikt voor het maken van een knaller.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!