Aquabag swing

De aquabag swing is een zware oefening voor je uithoudingsvermogen, kracht en stabiliteit. Niets is zo beweeglijk als water. Hierdoor duwt en trekt het gewicht naar alle kanten. Je moet je hele lichaam onder controle hebben om oefeningen te laten slagen. Zelfs de sterkste sporters kunnen door het ongecontroleerde water in verlegenheid gebracht worden als ze niet opletten.

 

Swing

De swing is een heupdominante oefening en een oefening waarbij sprake is van beweging in meerdere gewrichten en waar meerdere grote spiergroepen bij betrokken zijn. Je traint hiermee met name de hamstrings, billen, rug, schouders en onderarmen.

Aquabag

Trainen met Aquabags is leuk, juist omdat het zo anders is. Het is een manier van trainen die je tot het uiterste drijft. Geen enkele herhaling is hetzelfde, wat van elke training een uitdaging maakt. De onstabiele watermassa helpt om je (kern)stabiliteit te verbeteren en kracht te ontwikkelen. Het stimuleert niet alleen de grotere maar juist ook de kleinere spiergroepen. Dit maakt het de perfecte aanvulling op elke andere training.

 

 

 

Aandachtspunten

  • Pak de aquabag aan de buitenste handvaten.
  • Draai de aguabag zo dat deze in de lengte tussen je benen door kan zwaaien.
  • Breng de aquabag zover mogelijk naar achteren, door je heupen naar achteren te brengen en je romp naar voren. Hierbij blijft je rug in een neutrale positie.
  • Strek je heupen explosief en de aquabag swingt naar voren en omhoog.
  • Breng de aquabag helemaal boven je hoofd, waarbij de aquabag zo wordt gedraaid dat deze weer recht is. Zoek bovenin de beweging je balans
  • Laat de aquabag weer “vallen” en draai de aquabag nu de andere kant op.
  • Vang de aquabag weer op door je heupen naar achteren te brengen en je romp naar voren.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!