Ab wheel rollout

Rollouts zijn perfect om je buikspieren strakker en sterker te krijgen. De Ab Wheel Rollout is echter geen eenvoudige oefening en vereist een goede techniek

De Ab Rollout uitvoering

Bij een goede Ab Rollout uitvoering komt de beweging vanuit de wervelkolom. Op die manier train je namelijk die spier die je daadwerkelijk wilt trainen, de musculus rectus abdominis (rechte buikspieren). Vaak doen mensen hun Ab Rollouts door de kracht te halen uit hun schouders en armen. Wanneer je dit doet stimuleer je de buikspieren niet op de juiste manier. De belasting blijft statisch, ongeveer zoals bij een plank.

De kunst is om te beginnen met een gebolde rug. Vervolgens beweeg je je bovenlichaam als geheel naar voren waarbij je zo ver mogelijk strekt. Ga daarna weer terug naar de beginpositie door de onderrug weer te bollen, probeer niet uit je heupen te werken.

 

Aandachtspunten

  1. Ga op je knieën op een fitness matje zitten
  2. Plaats de Ab Wheel op de grond en pak deze met beide handen vast.
  3. Strek je armen volledig uit en zorg dat je met je gewicht op het wieltje steunt. Hierdoor ontstaat er al spanning in de buikspieren.
  4. Je heupen zijn op dit moment al voor je knieën, tijdens de oefening mogen de heupen ook niet achter de knieën komen, want hiermee is de spanning weg.
  5. Laat je bovenlichaam naar voren bewegen en strek zo ver mogelijk
  6. Let hierbij op dat je in de gestrekte fase een rechte rug kunt houden (lukt dit, dan is het een teken dat je minder ver moet uitstrekken en dit kan rugklachten veroorzaken)
  7. Houd de positie even vast alvorens weer omhoog te komen
  8. Breng je bovenlichaam omhoog door je buikspieren te gebruiken en dus een beetje een bolle onderrug te maken.
  9. Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!