Wil je meer bewegen? Je gezondheid verbeteren? Conditie opbouwen?

 Dan is wandelen de perfecte oplossing. Met een half uur wandelen per dag verbetert jou gezondheid sterk en verminder je het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast is het goed voor je humeur en je geheugen.

 

Wandelen en gezondheid

Het is zo makkelijk. Je stapt de deur uit en je bent al begonnen aan je work-out. Het kost niets en je kunt het op elk moment van de dag doen.

Wij zetten de voordelen van wandelen voor je op een rij:

  • Wandelen verlaagt het risico op diabetes. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes met 58%.

 

  • Wandelen is goed voor hart- en bloedvaten. Met wandelen verlaag je de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

 

  • Wandelen ontspant. Zoek een mooie omgeving in de buurt op, denk aan een bos, een park of het strand. Kijk eens om je heen en laat je afleiden door alle mooie plaatjes van de natuur. Een half uur wandelen per dag verlaagt tevens de gevolgen van stress, zoals een hoge bloeddruk.

 

  • Wandelen verbetert je nachtrust. Dagelijks wandelen stimuleert je dag- en nachtritme.

 

  • Wandelen heeft een positief effect op je gewicht. Dagelijks wandelen verkleint het risico op overgewicht. Met een uurtje wandelen verbrandt je ongeveer 240 kilocalorieën. Het activeert je lichaam en brengt het je stofwisseling op gang.

 

  • Met wandelen bouw je conditie op. Heb je nog geen goede conditie? Begin dan eerst met een stuk van bijvoorbeeld een kwartier tot twintig minuten, drie keer per week en breid dit de tweede week uit naar een half uur. Met wandelen vergroot je het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.

 

  • Wandelen versterkt je botten en spieren. Regelmatig wandelen heeft een positief effect op het kraakbeen. Als je weinig beweegt wordt kraakbeen dunner, waardoor je last kunt krijgen van je gewrichten. Met regelmatig wandelen belast je jou botten waardoor deze sterker worden en bouw je nieuw botmassa op.

 

  • Wandelen is goed voor je humeur. Wandelen is een echte aanrader als je je depressief of angstig voelt. Het wandelen ontspant en door te bewegen maakt je serotonine aan, ook wel het geluk hormoon genoemd.

 

  • Wandelen heeft een positief effect op je geheugen. Bij mensen die hun hele leven lichamelijk (en geestelijk) actief blijven, vermindert de kans op Alzheimer met 20 tot 50 procent. Ook voor wie al dementeert, is wandelen gezond. Door het wandelen werkt het geheugen beter.

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!