Recept van de maand
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Heb je wel eens een pakje bobotie van Knorr klaar gemaakt? Deze maand maken we een gezonde variant. Deze ovenschotel kun je ook prima een dagje van te voren klaar maken en dan de volgende dag hoef je alleen nog maar het ei-mengsel er overheen te gieten en 30 minuten in de oven te zetten.
Afrikaanse bobotie
Soort: Diner
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 30 minuten in de oven
Hoeveelheid: 2 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 525 Kcal
Koolhydraten: 66 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 15 gram
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram basmatierijst
- 2 handjes rozijnen
- 1 granny smith appel
- 1 kleine ui
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kerrie
- 1 tl koriander
- halve tl gember
- snufje kaneel
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
- Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak en voeg ook de rozijnen toe aan het water.
- Kook in een ander pannetje de sperziebonen circa 5 minuten.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Snijd vervolgens ook de appel in stukjes.
- Meng in een beker de melk met de eieren.
- Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel en een snufje peper en zout aan. Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg daarna de sperziebonen en de stukjes appel toe en bak dit een paar minuten mee.
- Zet het vuur uit en schep alles in een ovenschaal. Giet het ei-mengsel er overheen.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.