Recept van de maand
Gezond eten met de kerstdagen is soms lastig. Fuse trainingen helpt jouw met dit heerlijke en gezonde dessert: zelf gemaakte banaan-aardbeienijs. Makkelijk zelf te maken om je vingers bij af te likken.
Banaan-aardbeienijs
Soort: Nagerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 uur wachten
Hoeveelheid: 4 personen
Voedingswaarde per persoon
Energie: 136 Kcal
Koolhydraten: 36 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 0 gram
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 6 aardbeien
- Ander vers fruit naar keuze
Bereidingswijze
- Pel de bananen en snijd deze in stukjes. Doe de bananen in een plastic zak en leg deze minimaal 5 uur in de vriezer.
- Maak de aardbeien schoon. Doe de bevroren stukjes banaan in de keukenmachine en laat de machine draaien. Voeg 1 voor 1 de aardbeien toe tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Het kan zijn dat er een aardbei meer of minder in moet.
- Doe het ijs in een gezellig kommetje en garneer het ijs met vers fruit naar keuze.