Oefentherapie Cesar

Paramedische behandelmethode

Cesar therapie

Fuse Trainingen biedt naast personal training ook oefentherapie Cesar aan. Dit is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten zoals: lopen, zitten, bukken en tillen. We bewegen de hele dag door en meestal zonder erbij na te denken. Iedereen heeft zo zijn eigen houdingen en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Hierdoor kunnen dus lichamelijke klachten ontstaan.

Als we teruggaan naar de Maori en hoe zij vroeger in beweging waren dan zien we hoe functioneel en optimaal hun bewegen. Met Cesar therapie wordt je bewust van jouw houding en beweging in het dagelijks leven en zullen je houdingen en bewegingen worden geoptimaliseerd naar jouw lichaam.

De oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar is dat er altijd naar de gehele houding en het complete beweeggedrag wordt gekeken. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

Om deze manier van bewegen te ondersteunen zullen er ook spieren moeten worden getraind om bepaalde houdingen vol te kunnen houden. Soms is het juist nodig om meer flexibiliteit te creëren, zodat oefeningen en bepaalde bewegingen ook op de juiste manier kunnen worden gedaan. Vaak zien we terug dat de stabiliteit/coördinatie van de spieren moet worden verbeterd om banden en gewrichten te ontzien.

Door terug te gaan naar het functionele en optimale beweegpatroon en tegelijkertijd aan uw kracht, flexibiliteit, stabiliteit/coördinatie en uithoudingsvermogen van de spieren te werken zullen je klachten verdwijnen of verminderen.

Ons moto is:

Hoe fitter iemand is,
hoe beter hij/zij kan omgaan
met de klachten

Fuse Trainingen richt zich met name op:

  • Rug klachten
  • Nek klachten
  • Knie klachten
  • Bekken klachten die zijn ontstaan tijdens of na een zwangerschap

Werkwijze

Als je de eerste keer bij ons komt zal er een intake plaats vinden, waarin jouw doel wordt besproken. Daarna zal er een vraaggesprek plaatsvinden over de klachten. Zodra hier een duidelijk beeld van is ontstaan, zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden om te zien waar de klachten vandaan komen. We zullen samen kijken naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Er wordt dan niet alleen naar de plek van de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. Als dit in kaart is gebracht zal er een behandelplan volgen, zodat de klachten zullen verdwijnen of verminderen.

Ervaar jij 1 of meerdere van hier boven genoemde klachten?  Neem dan contact met ons op!

Wil je tips ontvangen om in top vorm te blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, work-outs en gezonden recepten om in topvorm te blijven.

Het is gelukt, leuk dat je mee doet!