Recept
Wanneer je bezig bent om aan je lichaam te werken is gezonde voeding onmisbaar. Fuse trainingen heeft hier passende recepten voor!
Deze heerlijke groentes vormen samen een heerlijk bijgerecht dat vol zit met vitamine en mineralen.
Geroosterde flespompoen met linzen
Soort: bijgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Voedingswaarde per porties
Energie: 213 Kcal
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 8 gram
Vetten: 8 gram
Ingrediënten
- grote flespompoen (950 gram)
- 2 rode uien, (320 g) in 3 cm brede parten
- 3 el olijfoflie, plus extra om te besprenkelen
- 10 g salieblaadjes
- 235 g linzen uit blik
- 1 grote citroen, rasp er 1½ tl citroenschil af en pers er 2 el sap uit
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 5 g platte peterselie, grofgesneden
- 5 g munt, grofgesneden
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 220 ‘ C. Schil de pompoen en snijd in de lengte doormidden, verwijder de pitten snijd de helften in 1 cm dikke halvemaantjes.
- Doe de pompoen en de uien in een grote kom en 2 el olijfolie, de salieblaadjes, ½ tl zout en royaal peper. Meng alles goed en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groente 25-30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Schud de linzen in een grote kom. Roer de citroenrasp en -sap, knoflook, kruiden, de overgebleven olie en wat zout er door.
- Verdeel de pompoen en ui en de linzen op een groot bord of platte schaal, besprenkel met olijfolie en dien op.